Розсада

Висадили насіння різних сортів помідорів та перців. Для цього в нас є підготовлений стелаж з освітлення. Цього року хочу спробувати їх пікірувати (залежно від погоди в кінці березня початку квітня)  в окремі горщики і занести в теплицю, щоб потім при висадці у відкритий ґрунт помідори швидше і краще приживлялися.

До речі потім опишу як ми робили стелажі для підвалу з UD і CD профілю для гіпсокартону, вони виходять просто суперові: міцні, можуть нести досить велику вагу та можливість робити різного розміру стелаж для своїх потреб.



Коментарі

  1. Подложите под контейнеры ,которые стоят на полках, снизу которых лампы, теплоизолятор. Иначе корни будут перегреваться и в условиях недостаточного освещения ростки начнут быстро вытягиваться.
    Мы в прошлом году так же делали^ на стеллажах контйнеры с семенами/росками. Такой же свет, может, даже боле яркий. Все ростки сильно повытягивались.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я тому на верхній полиці посіяв тільки перець, крім того з тими лампами, OSB плитою та горщиками з підйомом, підігрівати буде але перегріватись не буде. А так дійсно інколи треба ...

      Видалити
    2. Ну, про всяк випадок, контролюйте температуру в зоні коріння. Просто встромлюєте термометр в ґрунт, він все покаже.
      А ці лампи гріють насправді добряче. У нас стояли 18W Osram Fluora та 18W Philips 840. Троха пізніше додав компактні 15-20W 2700К, збільшивши кількість світла приблизно вдвічі.
      Під контейнерами був підстелений 10мм пінополієтилен фольгований. Ґрунт все одно грівся.

      Видалити
    3. Гаразд, буду контролювати, дякую за поради.

      Видалити

Дописати коментар