Садіння ярого часнику, або чому часник такий дорогий. Фото

Основною роботою в нас цього тижня було садіння ярого часнику сорту "Велетень", який ми садили вже минулого року та частково залишили на насіння. Сьогодні успішно завершили садіння.

Якщо порівнювати ярий часник з озимим, то назва його "Велетень" є перебільшенням, адже ярий часник не буває таким великим, як озимий. Але все ж таки цей сорт вважається одним з найбільших серед ярих часників.

Ярий часник дуже щільний і його суттєво важче розділяти на зубці ніж озимий. Тому досить багато часу займає розділення, але якщо під час роботи дивитись фільми, то навіть нормально )).

Особливість ярого часнику така, що зараз вже середина березня, а він ще у майже відмінному стані, тверді зубці і тільки деякі починають проростати.

Ось так виглядає середня головка часнику в середині березня.




Садили часник вручну попередньо зробивши розмітки-ямки саморобним "інструментом".



Діти захотіли трішки допомогти 

В загальному посадили більше ніж три відра зубців часнику



А ще не менше роботи чекає в другій половині літа, коли його треба буде зібрати, висушити (на сонці не можна ...), почистити... і складно зберігати.

Попит на часник постійно зростає, а для того щоб виростити екологічно чистий часник необхідно прикласти значні зусилля і багато ручної роботи,  а китайський краще не їсти, бо часник з Китаю обливають хімічними речовинами для того, щоб зупинити проростання і відбілити часник, а також для знищення комах.

Ці всі фактори впливають на ціноутворення часнику.

Коментарі

Дописати коментар