Чорне чи чорно-біле агроволокно?

Після висвітлення фотографій та деяких публікацій з садіння полуниці на чорне-біле агроволокно, у аудиторії виникли питання та непорозуміння по агроволокну.
Непорозуміння стосувалося того, що дехто помилково вважав, що я саджу полуницю на біле агроволокно (яке призначене для накривання рослин), насправді це не біле, а чорно-біле агроволокно і його ПРИЗНАЧЕННЯ таке саме як і чорного - мульчування. Чорно-біле як і чорне має ту саму щільність ( 50 г/м2 ) і єдина відмінність між ними це білий колір з одного боку.


Призначенням білої сторони чорно-білого агроволокна є відбивання надмірного сонячного світла в спекотні дні, цим самим захищає від перегріву кореневу систему. Для полуниці, на мій погляд, ще добре впливає на ягоди, дозрівання ..., але це все суб'єктивно зараз.
Звичайно, виникає і багато питання, як поведуть себе кущі полуниці протягом цілого року та як буде впливати на урожай та ін.
Для цього, в серпні цього року, посадив однакову розсаду сорту Альба на двох видах агроволокна. Наступного року буде цікаво спостерігати, як розвивається в різні пори року кущі полуниці, який буде урожай і чи взагалі є якась різниця між вирощування на чорному та чорно-білому агроволокні в моїх кліматичних умовах.







Коментарі