Перший заробіток на селі. Чи можна на селі заробляти на життя?

Та як ми багато мали роботи по облаштуванню нашої домівки, також моя робота, то не було багато часу щоб приділяти увагу заробітку на селі. Але ідеї були, та і є, з чого почати, що вирощувати, які поступово буду втілювати, а ось першим заробітком для нас став ярий часник. Звичайно фермери будуть сміятися, але ми цього року продали 40 кг. ярого часнику по 75 грн. через оголошення в інтернеті, ще лишили на садіння і роздали ....

На селі можна заробляти, а чи вистачатиме то на життя, оце питання. Ви тільки уявіть, скільки всього треба продати, щоб наприклад заробити 60 тис. грн. в рік (5000 грн. в місяць, середня зарплата по Україні). З цього випливає, що потрібно масштаби і не тільки, а ще також ідеї, що саме вирощувати, вигодовувати...

І тут при масштабах постає найголовніше, це капітоловкладення, чудес не буває, щоб реально заробляти треба не просто, наприклад, тепличку на 5 метрів, а на всі 50... 100 м, а це не малі гроші і де їх зараз взяти... і так далі.

Одним словом, щоб жити тільки з села, треба не тільки важко працювати, мати терпіння, ризикувати але і мати стартовий капітал.

Маю мрію заробляти тільки на селі, а чи це вдасться, подивимось.

P.S. Зауваження, пропозиції, ідеї, та як можна заробляти на селі .... радо розгляну.


Коментарі

  1. Можна заробляти, надаючи якісь послуги, з якими труднощі в селі: налаштування і ремонт комп'ютерної техніки, підключення до мережі Інтернет і т.п.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я це все роблю, але безкоштовно, за бартер ))), потім молочним віддячують чи також якоюсь послугою ))).

      Видалити

Дописати коментар