Крапельний полив полуниці. Нюанс з крапельною стрічкою


На днях почали монтувати крапельні стрічки для поливу полуниці, яку ми нещодавно посадили. Для полуниці посадженої під агроволокно необхідний полив, крапельна стрічка для цього підходить якнайкраще.
Але минулого року стикнулися з одним нюансом. В крапельній стрічці отвори виявились не кожні 20 см., а приблизно 19,5 см., а полуниця була посаджена кожні 20 см. Здавалося б, ну і що, але коли ряди полуниці довгі, то вже через два метри капає між кущами, і виходить, що не однакову кількість вологи отримують кущі полуниці. Цього року вже врахував цей нюанс і полуниця була посаджена приблизно 19,5 см. і тепер на 30-ти метрових рядах полуниці всюди капає прямо під кущики, що дуже важливо, оскільки у нас обмежена кількість води.





Коментарі

  1. Доброго дня. Все так рівненько у вас😊. В мене не багато клубники і без плівки. Крапельну стрічку брав з відстанню в 10 см. Така стрічка робить суцільний мокрий рядок. А на зиму будете прибирати стрічку? Якщо ні, то, можливо взагалі її краще було б під плівку ложити? Дуже гарні фото😊

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня! В нас трохи проблеми з кількістю води, тому вибрано було варіант з 20 см., а не прокладали під агроволокном бо важко виявити пошкодження (з часом точно десь дірка вилізе і можна взагалі не знати, що вода витікає) та проводити ремонт. Попробуємо напевно не забирати на зиму, заодно подивимося як швидко прийде в непридатність ). Дякуємо за відгук.

      Видалити
  2. Анонім6/16/2017

    Скажіть будь ласка ,чому ви садите білим полотном доверху?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Чорне чи чорно-біле агроволокно?https://lifeintheselo.blogspot.com/2017/09/blog-post.html

      Видалити

Дописати коментар